Skip to main content

Kent State - Neljä kuollutta Ohiossa

Kent State - Neljä kuollutta Ohiossa - kanssi

Backderf, Derf
Kent State - Neljä kuollutta Ohiossa
Zum Teufel & Täysi Käsi
ISBN 978-952-7454-13-8
288 sivua, kovakantinen, 183 x 265 mm, mv.
Svh 29,95 €
Ilmestyy 15.12.2021

Neljäs toukokuuta vuonna 1970 Kent State Universityssä kansalliskaartin sotilaat ampuivat Vietnamin sotaa vastustaneita opiskelijoita. Tappavassa tulituksessa ammuttiin 67 laukausta, joiden seurauksena neljä opiskelijaa kuoli ja yhdeksän haavoittui. Sinä päivänä Amerikka käänsi aseiden piiput kohti omia lapsiaan. Järkyttävä tapahtuma paloi pysyvästi kansakunnan muistiin.

Muutamaa päivää aiemmin kymmenvuotias Derf Backderf oli nähnyt samat sotilaat partioimassa kotikaupungissaan. Kuvernööri oli lähettänyt kaartin murtamaan rahtarien lakkoa. Backderf käytti journalistisia kykyjään samoin kuin aiemmassa teoksessaan Ystäväni Dahmer, ja teki joukon laajoja haastatteluja sekä tutkimuksia selvittääkseen, millaista neljän nuoren uhrin elämä oli ennen kohtalokasta toukokuun päivää. USA vaikutti tuolloin olevan repeämäisillään, ja Kent Statessa paine purkautui traagisella tavalla.

Kuinka paljon asiat ovat lopulta muuttuneet 50 vuodessa? Kent State - Neljä kuollutta Ohiossa on perusteellisella työllä ja vaivalla toteutettu, syvältä kouraiseva ja huolestuttavan ajankohtainen teos.

Kääntäjä: Vesa Kataisto