ZOOM TEUFEL KUSTANNUS

Nimen taakse kätkeytyvät Zum Teufel Kustannus sekä tanskalainen Forlaget Zoom eli Petteri Oja ja Michael G. Nielsen, jotka yhteistyössä tuovat Tanskassa julkaistavaa käännössarjakuvaa myös Suomen markkinoille.

Zoom on Pohjoismaiden suurin sarjakuvakustantaja, joka julkaisee pääasiassa ranskalaisia ja belgialaisia albumeita. Zoom aloitti toimintansa Tanskassa vuonna 2011 ja julkaisee siellä noin 60 albumia vuosittain. Julkaisutoiminta alkoi Ruotsissa vuonna 2014 ja Norjassa vuonna 2016. Suomessa julkaistaan joitakin aiemmin julkaistuja sarjoja ja lisäksi tuodaan valikoimiin ennen julkaisematonta käännössarjakuvaa.

Zoom Teufelin tunnetuimpia nimikkeitä ovat Comanche, Pikku Piko sekä Rubiini, jotka ovat jo aiemmin vakiinnuttaneet yleisönsä Suomessa.

ZUM TEUFEL KUSTANNUS

Zum Teufel Kustannus on vuodesta 2005 toiminut sarjakuviin keskittynyt kustantamo. Zum Teufel aloitti kustannustoimintansa julkaisemalla sarjakuvien ohella äänitteitä mm. Veltto Virtaselta. Zum Teufelin riveissä on debytoinut mm. Jarkko Vehniäisen Kamala luonto.

Zum Teufelin tunnetuimpia julkaisuja ovat Ave Koskelan Hemmo Paskiainen, Benito Jacovittin Cocco Bill sekä Charlie Christensenin Aarne Ankka.

LEMPO KUSTANNUS

Lempo Kustannus on kotimaiseen sarjakuvaan keskittynyt Zum Teufelin alamerkki. Lempo julkaisee mm. 12 kertaa vuodessa ilmestyvää Petri Hiltusen Kalkkaro-liuskalehteä. Suomalaisen sarjakuvan grand old man Jorma "Jope" Pitkäsen laaja tuontanto on myös löytänyt julkaisualustansa Lempo Kustannuksen kautta. Vuonna 2015 Lempo julkaisi Jopen kirjakerhon kautta peräti 12 Jopen albumia.

Lempon kautta myös moni nouseva tekijä on saanut julki esikoisalbuminsa.

Zum Teufel
Humalistonkatu 8 B
20100 Turku
Finland