Cognac 1 – Demonien osuus

Chapuzet & Corbeyran & Brahy
Cognac 1 - Demonien osuus
Zoom Teufel
ISBN 978-952-5754-66-7
48 s., sid. 220 x 300 mm, 4-v.
Svh 19,95 €
Ilmestynyt 3/2018

Kolmiosainen Cognac-albumisarja on mielenkiintoinen yhdistelmä hyvin kauniin ympäristön sarjakuvataidetta, kiperän murha-arvoituksen selvittelyä sekä ylellistä löytöretkeä konjakin valmistuksen ja ainutlaatuisten makuvivahteiden maailmaan.

Sarjan ensimmäinen osa, Demonien osuus, lähtee liikkeelle Anna-Fanély Simonin saamasta toimeksiannosta tehdä kattava artikkeli Cognacin alueen maailmankuulusta elinkeinoelämästä. Juttumatka vie hänet takaisin lapsuuden maisemiin ja muistoihin, joiden ylle lankeaa synkeä varjo, kun käy ilmi, että lapsuudenystävä miehineen on julmasti surmattu. Tutustuessaan konjakkikulttuuriin, hän alkaa samalla ratkoa intohimomurhiksi tulkittuja kuolemantapauksia. Konjakkien maistelunautinnot ja rikostutkimusten karkea suola antavat yhdessä Cognac-tarinalle hyvin erikoisen, rikkaan maun.

Viisikymppiset yhteistyökumppanit, käsikirjoittaja Éric Corbeyran ja piirtäjä Luc Brahy ovat syntyjään Ranskan Välimeren satamakaupungeista, Marseillesta ja Istres’stä. Albumisarjan kolmas keskeinen tekijä, yli 10 vuotta nuorempi Jean-Charles Chapuzet on kotoisin Jonzecista, joka sijaitsee lähellä sarjakuvan tapahtumapaikkoja, Charentea, Cognacia ja Angoulêmea. Figaron politiikantoimittajana sekä viinikirjojen tekijänä hän tuntee päähenkilön, reportteri Anna-Fanély Simonin taustat sekä viininviljeljöiden ja tislaamoiden toiminnan. Taitavasta ja sävykkäästä värityksestä vastaa Aurore Folny.

"Cognac 1:een voi yhdistää sellaisia adjektiiveja, kuten ”hienostunut”, ”aikuinen” ja ”elegantti”. Ja yllättävintä on se, että ne eivät tässä tapauksessa aiheuta oksennusrefleksiä kuten yleensä! Voisin kuvitella suosittelevani Cognacia useammallekin tuttavalle ja sukulaiselle, joille haluaisin esitellä helposti omaksuttavaa mutta iskevää nykysarjakuvaa." - Eero Laitila, Hyllyy-blogi

Alkuteos: Cognac 1 - La Part des démons (2016)
Kääntäjä: Anssi Rauhala

 SAMOILTA TEKIJÖILTÄ

Zum Teufel
Humalistonkatu 8 B
20100 Turku
Finland