Skip to main content

Kukkia ja keppareita

Helander, Anna-Stina
Kukkia ja keppareita
Zum Teufel
ISBN 978-952-7454-63-3
32 sivua, kovakantinen, 175 x 250 mm, 4-v.
Svh 13,00 €
Ilmestynyt 03/2024

Anna-Stina Helanderin sarjakuvateoksessa kukkien ja keppareiden seassa vuorottelevat koirat, perhoset ja ötökät. Kirjassa käydään myös sienessä ja kalassa.

Helander piirtää tusseilla ja puuväreillä. Joskus värikkäät sarjakuvaruudut täyttyvä kokonaan elävällä, kuvituksenomaisella graafisella jäljellä kukista. Toisinaan sommittelu on simppelimpi ja ruudun keskellä on vain keppihevonen. Helanderin kirjan eläinhahmot ovat useimmiten iloisia, mutta joskus myös myrtsejä tai väsyksissä.

Hei muuten on sarjakuvakirjojen sarja, joka kokoaa yhteen kahdeksan taiteilijan esikoissarjakuva-albumit. Kirjat on tehty tuetuissa taidestudioissa eri puolilla Suomea: Helsingissä Aula-työkodin Studio Aulassa ja Autismisäätiön Vallilan taidestudiolla, Pieksämäellä Etelä-Savon hyvinvointialueen Taidepesulassa sekä Porvoossa Ateljee Eivorissa.

Hei muuten -julkaisusarja punoo umpeen kuilua, joka jättää erityistä tukea tarvitsevat taiteilijat sarjakuvakentän ulkopuolelle. Sarjan taiteilijat tuovat kaikki taide- ja kirjallisuuskeskusteluun jotain, mitä aiemmin ei olla nähty.

Taiteilijoiden työskentelyä on mentoroinut Miissa Rantanen,
ja koko sarjan on mahdollistanut Koneen Säätiön tuki.