Skip to main content

Praedor

Praedor kanssikuva

Hiltunen, Petri
Praedor
Zum Teufel
ISBN 978-952-7454-04-6
424 sivua, kovakantinen, 235 x 315 mm.
Svh 49,95 €
Ilmestynyt 11/2022

Praedor on Petri Hiltusen piirtämä sarjakuva, joka sijoittuu Jaconian fantasiamaailmaan. Praedorit ovat sotureita, jotka etsivät aarteita hirviöiden kansoittamilta alueilta, Borvariasta. Tarinat ovat miekka ja magia -tyylin fantasiaa. Praedorista on tehty sarjakuvien lisäksi mm. roolipeli, novellikokoelmia, romaaneja, musiikkia sekä oheistuotteita.

Ensimmäinen Praedor-sarjakuva ilmestyi v. 1985 Conan-lehdessä. Ville Vuorelan suunnittelema roolipeli julkaistiin v. 2000, ja se myi suomalaiseksi roolipeliksi suunnattomia määriä. Roolipelin toinen laitos ilmestyi kaksi vuotta sitten. Praedor-sarjakuvia on julkaistu mm. Tähtivaeltaja-, Magus- ja Jysäys-lehdissä sekä omina albumeinaan. Tätä nykyä suurinta osaa niistä on vaikeaa saada käsiinsä. Tämä kirja korjaa tilanteen.

Tämä Praedor-kokoelma kokoaa yksiin kansiin KAIKKI Praedor-sarjakuvat 80-luvun puolivälistä lähtien. Sivut on skannattu originaaleista ja mahdollisimman hyvin restauroitu. Mukana on sekä Petri Hiltusen että Ville Vuorelan kirjaa varten kirjoittamat muistelot siitä, kuinka kaikki alkoi. Laajassa ekstraosiossa mukana on mm. värillinen osio Petri Hiltusen kansimaalauksista ja muista Praedor-kuvituksista.

Kirjan koko on 235 x 315 mm ja sivumäärä n. 400. Paperi on laadukasta. Koviin kansiin tulee kangaspäällyste ja nelivärinen kansimaalaus. Kansien tekstit tehdään kultafoliolla. Praedor-kokoelma lienee kaikkien aikojen jykevin suomalaisen sarjakuvantekijän kokoelmakirja!