Skip to main content

Jos tekisin joukkomurhan – (ja muita kertomuksia)

Höglund, Otso
Jos tekisin joukkomurhan (ja muita kertomuksia)
Lempo
ISBN 978-952-5938-01-2
84 s., nid. 176 x 250 mm, osin m-v.
Svh 15,00 €
Ilmestynyt 2011

Oikeita ajatuksia toisin ajateltuna.Otso Höglund raastaa ikonit palasiksi ja kokoaa ne uudelleen suorastaan kieron nokkeliksi sarjakuviksi. ”Jos tekisin joukkomurhan ja muita kertomuksia” on jokasään vaalikone, joka kiskoo viirit tangoista ja hilaa pääkallolippuja tilalle. Hauskempi kuin Mein Kampf, lyhyempi kuin Raamattu, seksikkäämpi kuin Pääoma! Muista ottaa lääkkeesi ennen lukemista!

Tamperelaisen Höglundin retrospektiivinen kokoelma sisältää sarjakuvia 20 vuoden ajalta. Albumin sarjat ovat alunperin ilmestyneet mm. Sunnuntaisuomalaisessa, Aviisissa, Tampereen Sarjakuvaseuran Sarjari-lehdessä sekä Mörkö-omakustanteissa. Tähän osin 4-väriseen kokoelmaan on koottu Höglundin tuotannon parhaat palat tähän mennessä.

"Otso Höglund on melko harvinainen tapaus suomalaisessa sarjakuvatodellisuudessa. Suurelta osin omaelämäkerrallisissa tarinoissa sekoittuvat arkielämä ja poliittisuus, underground ja freudilaisuus, fantasia ja realismi. Höglund käsittelee asioita niin itseään kuin ketään muutakaan säästelemättä, mutta välillä hyvinkin herkästi". - Karri Laitinen, Sarjainfo