Skip to main content

Cowboy Laukkaavan Kuoleman rötökset
ja Kaatopaikka lammen pohjassa

Kanninen, Olli
Cowboy Laukkaavan Kuoleman rötökset ja Kaatopaikka lammen pohjassa
ISBN 978-952-7454-64-0
32 sivua, kovakantinen, 175 x 250 mm, 4-v.
Svh 13,00 €
Ilmestynyt 03/2024

Olli Kannisen sarjakuvateos jakaantuu kahteen tarinaan: Cowboy Laukkaavan kuoleman rötökset on western-sarjakuva täynnä räiskintää, varastelua, uhkapelaamista ja juopottelua Saluuna Kännikalassa. Kaatopaikka lammen pohjassa taas on kantaaottava, tosielämään perustuva sarjakuva Kaatron kahdesta suonenjokelaisesta lammesta, joita ihmiset piittaamattomuuttaan tuhoavat.

Kanninen on runsas värien käyttäjä, ja hänen sarjakuvasivuissaan tapahtuu paljon; ne on sommiteltu täyteen. Kanninen kertoo, että taiteessa hänelle tärkeää on ”muiden sekä itseni arvostus artistina sekä omana itsenä”.

Hei muuten on sarjakuvakirjojen sarja, joka kokoaa yhteen kahdeksan taiteilijan esikoissarjakuva-albumit. Kirjat on tehty tuetuissa taidestudioissa eri puolilla Suomea: Helsingissä Aula-työkodin Studio Aulassa ja Autismisäätiön Vallilan taidestudiolla, Pieksämäellä Etelä-Savon hyvinvointialueen Taidepesulassa sekä Porvoossa Ateljee Eivorissa.

Hei muuten -julkaisusarja punoo umpeen kuilua, joka jättää erityistä tukea tarvitsevat taiteilijat sarjakuvakentän ulkopuolelle. Sarjan taiteilijat tuovat kaikki taide- ja kirjallisuuskeskusteluun jotain, mitä aiemmin ei olla nähty.

Taiteilijoiden työskentelyä on mentoroinut Miissa Rantanen,
ja koko sarjan on mahdollistanut Koneen Säätiön tuki.