Skip to main content

Fungi /Touch Water with Splintered Skin

Lust, Kimmo & Räsänen, Henna
Fungi/Touch Water with Splintered Skin
Zum Teufel
ISBN 978-952-7454-69-5
48 sivua, Pehmeäkantinen, 175 x 250 mm, 4-v.
Svh 40,00 €
Ilmestynyt 03/2024

Fungi/Touch Water with Splintered Skin on Kimmo Lustin ja Henna Räsäsen (HX) yhteistyössä toteuttama risokirja, jossa käsitellään läheisyyden ja etäisyyden välistä jännitettä kummankin taiteilijan omasta näkökulmasta. Kirja on Sveitsiin ja Suomeen sijoittuneiden Love, Logic and Horror -näyttelyiden synnyttämien sarjakuvien tuotos.

Lustin sarjakuva Fungi heijastelee kirjoittajan omaa henkilökohtaista taisteluaan välttelevän kiintymyssuhdetyylinsä kanssa. Tarinan hahmo tahtoisi kovasti maistella erilaisia sieniä, mutta huomaakin kokevansa suurta kauhua näiden tahtoessa olla myös osa häntä. Sienet ovat Suomessa kasvavia sieniä ja edustavat ihmisiä, joita hahmo tahtoisi tapailla vailla kiintymystä. Fungi tuo jatkoa tekijän aikaisempiin omakustanteiseen Kukinnot, Linnut ja Larvae.

Räsäsen Touch Water with Splintered Skin or How I Fell in Love with a Monster kuvaa alakulttuureja ja queer-yhteisöjä nopeasti murenevassa maailmassa.

Kimmo Lust on Järvenpäässä toimiva Finlandia-palkittu sarjakuvataiteilija ja kuvittaja, joka on kiinnostunut surrealismista, hurmeesta ja orgaanisista tekstuureista. Hän keskittyy työssään mentaalisiin ongelmiin ja seksuaalisuuteen autobiografisesta näkökulmasta.

Henna Räsänen (HX) on Berliinissä toimiva ei-binäärinen sarjakuvataiteilija, joka tutkii työssään sosiaalisia normeja epätavanomaisen, piikikkään huumorin avulla.