Skip to main content

Rakkausretki

Möttö, Maija
Rakkausretki
Zum Teufel
ISBN 978-952-7454-65-7
32 sivua, kovakantinen, 175 x 250 mm, 4-v.
Svh 13,00 €
Ilmestynyt 03/2024

Maija Mötön Rakkausretki-teoksessa eläimet haisunäädistä kummituseläimiin ja bonobo-apinoihin kuvaavat ystävyyttä, kiintymystä ja läheisyyttä. Joskus eläinhahmoille maistuu tupakka, ja joskus pökerrytään kärpässienistä. Kokonainen luku kirjassa on omistettu kuvaamaan rakkautta ruokaan.

Äiti opetti Maija Mötön piirtämään Aku Ankkoja, mutta Mötön sanojen mukaan ”sitten tuli mielikuvitus”. Mötön sekatekniikassa tussiviiva, vahaliidut, akryylimusteet ja kuivapastellit vuorottelevat.

Hei muuten on sarjakuvakirjojen sarja, joka kokoaa yhteen kahdeksan taiteilijan esikoissarjakuva-albumit. Kirjat on tehty tuetuissa taidestudioissa eri puolilla Suomea: Helsingissä Aula-työkodin Studio Aulassa ja Autismisäätiön Vallilan taidestudiolla, Pieksämäellä Etelä-Savon hyvinvointialueen Taidepesulassa sekä Porvoossa Ateljee Eivorissa.

Hei muuten -julkaisusarja punoo umpeen kuilua, joka jättää erityistä tukea tarvitsevat taiteilijat sarjakuvakentän ulkopuolelle. Sarjan taiteilijat tuovat kaikki taide- ja kirjallisuuskeskusteluun jotain, mitä aiemmin ei olla nähty.

Taiteilijoiden työskentelyä on mentoroinut Miissa Rantanen,
ja koko sarjan on mahdollistanut Koneen Säätiön tuki.