Skip to main content

Future

Future - kanssi

Musturi, Tommi
Future
Zum Teufel
978-952-7454-43-5
288 sivua, pehmeäkantinen, 210 x 297 mm, 4-v.
Svh 34,95 €
Ilmestynyt 1/2024

FUTURE kietoo lukijansa eri ajoissa tapahtuvien tarinoiden verkkoon, josta on ensihämmennyksen jälkeen hankala päästää irti.

FUTURE kertoo ihmiskunnan erilaisista tulevaisuuksista. Tommi Musturi tarinoi paitsi tulevaisuutta kuvitellen ja nykyhetkestä ammentaen, myös erilaisten historiallisten viittausten, utopioiden sekä ideaalien kautta.

FUTURE yhdistää jotain lukijalle tuttua johonkin täysin vieraaseen. Scifi-spektaakkeli päätyy avaruudessa päämäärättömästi leijailevaan muovipussiin ja tämän sisältä avaruutta tutkivaan parivaljakkoon; toisaalla lähitulevaisuudessa kaikki varallisuus ja valta on keskittynyt yhteen raunioituneen pariskunnan johtamaan yhtiöön; jossain aivan muualla lukija löytää itsensä sattumalta kadonneesta salaperäisestä kaupungista Centrasta; entä miten sieltä täältä esiin putkahtava tekoäly IDA liittyy tähän kaikkeen?

FUTURE yllättää lukijansa myös piirrostyylein. Sarjan jokainen aikataso on toteutettu erilaisin kerronnan tavoin. Tyylien kirjo on osa kokonaisuutta ja kuljettaa lukijaa ihmiskunnan eri aikojen tunnelmiin. Kokonaisuus on poikkeuksellisesti ilmaisumuotoa uudistava sarjakuvateos - harvoin on sarjakuva ollut ilmaisultaan näin vitaali ja monitahoinen.

Tommi Musturi (s. 1975) on kuvataiteilija ja yksi kansainvälisesti tunnetuimpia suomalaisia sarjakuvantekijöitä. FUTURE-kirja ilmestyy yhtä aikaa seitsemässä eri maassa.