Skip to main content

Riemuloma

Noro, Riina
Riemuloma
Zum Teufel
ISBN 978-952-7454-66-4
32 sivua, kovakantinen, 175 x 250 mm, 4-v.
Svh 13,00 €
Ilmestynyt 03/2024

Riina Noron sarjakuvateos Riemuloma kertoo lomasta, joka ei ole normaali. Sarjakuvassa matkaillaan niin huvipuistossa kuin kylpylässä ja ITE-taidepuistossakin, mutta tavanomaista turistia vaanii alituiseen kuolema, piraijat tai paholaisaurinko. Esseetyyppisiin sarjakuviin sekoittuu Balkanin alueen kriisejä, isovihan aikaa, Estonian uppoamista ja suomalaista aluepolitiikkaa samalla kun androidi luukuttaa musaa, sukulaiset tappelevat kesähäissä ja Arvi Lind viettää kaksoiselämää.

Noro kuvaa omaa työskentelyään: ”Taiteen tekeminen merkitsee tutkimustyötä paperilla ja kiinnostuskohteiden esittämistä. Taiteen tekeminen opettaa minua salaa tästä maailmasta.”

Hei muuten on sarjakuvakirjojen sarja, joka kokoaa yhteen kahdeksan taiteilijan esikoissarjakuva-albumit. Kirjat on tehty tuetuissa taidestudioissa eri puolilla Suomea: Helsingissä Aula-työkodin Studio Aulassa ja Autismisäätiön Vallilan taidestudiolla, Pieksämäellä Etelä-Savon hyvinvointialueen Taidepesulassa sekä Porvoossa Ateljee Eivorissa.

Hei muuten -julkaisusarja punoo umpeen kuilua, joka jättää erityistä tukea tarvitsevat taiteilijat sarjakuvakentän ulkopuolelle. Sarjan taiteilijat tuovat kaikki taide- ja kirjallisuuskeskusteluun jotain, mitä aiemmin ei olla nähty.

Taiteilijoiden työskentelyä on mentoroinut Miissa Rantanen,
ja koko sarjan on mahdollistanut Koneen Säätiön tuki.