Skip to main content

Pekan elämää

Pylvänäinen, Elias
Pekan elämää
Zum Teufel
ISBN 978-952-7454-67-1
32 sivua, kovakantinen, 175 x 250 mm, 4-v.
Svh 13,00 €
Ilmestynyt 03/2024

Elias Pylvänäisen sarjakuvateoksen Pekan elämää sivuilta löytyy Pekka Puupää ja Duudsonit, mutta myös Justin Bieber ja Härski Hartikainen. Pylvänäinen havainnoi sarjakuvassaan ympäröivää yhteiskuntaa kuvaamalla liikennettä ja infrastruktuuria: junia kiskoilla, mopoilijoita ruuhkassa, autoja, kellotauluja. Joskus sarjakuvaruudun tapahtumiin sekoittuu hampurilaisketjun logo, joskus peukalo.

Elias Pylvänäinen piirsi aiemmin yksityiskohtaisia näkymiä arkipäiväisistä paikoista kuten uimahalleista ja rautatieasemista. Nyttemmin Pylvänäisen kuvailmaisu on siirtynyt ekspressiivisempään suuntaan; hän hyödyntää piirustus- ja maalausvälineitä ennakkoluulottomasti.

Hei muuten on sarjakuvakirjojen sarja, joka kokoaa yhteen kahdeksan taiteilijan esikoissarjakuva-albumit. Kirjat on tehty tuetuissa taidestudioissa eri puolilla Suomea: Helsingissä Aula-työkodin Studio Aulassa ja Autismisäätiön Vallilan taidestudiolla, Pieksämäellä Etelä-Savon hyvinvointialueen Taidepesulassa sekä Porvoossa Ateljee Eivorissa.

Hei muuten -julkaisusarja punoo umpeen kuilua, joka jättää erityistä tukea tarvitsevat taiteilijat sarjakuvakentän ulkopuolelle. Sarjan taiteilijat tuovat kaikki taide- ja kirjallisuuskeskusteluun jotain, mitä aiemmin ei olla nähty.

Taiteilijoiden työskentelyä on mentoroinut Miissa Rantanen,
ja koko sarjan on mahdollistanut Koneen Säätiön tuki.