Robert Sax 1 – Tapaus Nucleon 58

Rodolphe & Alloing
Robert Sax 1 - Tapaus Nucleon 58
Zoom Teufel
ISBN 978-952-5754-62-9
56 s., sid. 220 x 300 mm, 4-v.
Svh 19,95 €
Ilmestynyt 3/2018

Viisikymmenluvun lopun Brysseliin sijoittuva jännityssarja Robert Sax kertoo toimeliaasta nuoresta herrasta, joka on perinyt isältään autokorjaamon. Hän on luonnoltaan huoleton hienostelija ja vapaa leskimies. Korjaamon työnjohtajan ja mekaanikon tehtäviä enemmän Robertia kiinnostavat seikkailut sekä divaria pitävän ystävän Boonin kanssa pohditut arvoitukset kansainvälisen kaupungin varjoissa.

Robert Saxin ensiseikkailu Tapaus Nucleon 58 pyörii eurooppalaisen vakoilun ympärillä, kun itäpuolen valtioiden lähetystöjen tiedusteluosastot pyrkivät kilvan kaappaamaan tärkeitä teollisuuden ja energiatalouden salaisuuksia. Salaiseen toimintaan kuuluvat salaviestit, räiskyvät yhteenotot sekä monisäikeiset harhautusoperaatiot. Tämän juonittelun keskellä Robert on kuin kotonaan, vaikka joutuukin koventamaan otteitaan, kun ystävä kaapataan.

Satojen sarjakuvakäsikirjoitusten mies Rodolphe (Jacquette) on juuri 70 vuotta täyttänyt ranskalainen työmyyrä. Hän aloitti Robert Saxin vuonna 2015 hiukan nuoremman, Marokossa syntyneen maanmiehensä Louis Alloingin kanssa. Tyylilajin esikuvaksi he ottivat Blake & Mortimer -sarjakuvan tekijän, brysseliläisen Edgar P. Jacobsin, jonka kuvitetun elämäkerran La Marque Jacobs (2012) kaksikko oli vähän aiemmin tehnyt. Robert Sax liikkuu tyylikkäästi Jacobsin 50-luvun kotikaduilla. Seikkailujen käsikirjoitukset ovat tuoreella tavalla vanhahtavat, piirrostapa on tarkka, selkeä ja voimakasviivainen.

Alkuteos: Robert Sax 1 - Nucléon 58 (2015)
Kääntäjä: Anssi Rauhala

 LISÄÄ SAMOILTA TEKIJÖILTÄ

Zum Teufel
Humalistonkatu 8 B
20100 Turku
Finland