Skip to main content

Avaruusajatuksia

Wallenius, Kenneth
Avaruusajatuksia
Zum Teufel
ISBN 978-952-7454-68-8
32 sivua, kovakantinen, 175 x 250 mm, 4-v.
Svh 13,00 €
Ilmestynyt 03/2024

Kenneth Walleniuksen sarjakuvateos Avaruusajatuksia on kokoelma sanattomia avaruusaiheisia kohtauksia. Wallenius on piirtänyt sarjakuvaksi ajatuksiaan avaruusobservatoriosta, astronauteista, timanttilöydöksistä, kuuajelusta ja avaruuskissasta.

Wallenius on saanut vaikutteita Tintistä, Myrskylinnuista, Pentujengi avaruudessa -elokuvasta ja Olipa kerran avaruus -animaatiosarjasta. Wallenius on piirtänyt sarjakuvan mustalla tussilla ja puuväreillä. Wallenius luo uskottavasti perspektiiviä ja kuvaa tarkasti avaruuslaitteita herkällä viivalla. Walleniuksen sarjakuvan henkilöhahmot hymyilevät aina.

Hei muuten on sarjakuvakirjojen sarja, joka kokoaa yhteen kahdeksan taiteilijan esikoissarjakuva-albumit. Kirjat on tehty tuetuissa taidestudioissa eri puolilla Suomea: Helsingissä Aula-työkodin Studio Aulassa ja Autismisäätiön Vallilan taidestudiolla, Pieksämäellä Etelä-Savon hyvinvointialueen Taidepesulassa sekä Porvoossa Ateljee Eivorissa.

Hei muuten -julkaisusarja punoo umpeen kuilua, joka jättää erityistä tukea tarvitsevat taiteilijat sarjakuvakentän ulkopuolelle. Sarjan taiteilijat tuovat kaikki taide- ja kirjallisuuskeskusteluun jotain, mitä aiemmin ei olla nähty.

Taiteilijoiden työskentelyä on mentoroinut Miissa Rantanen,
ja koko sarjan on mahdollistanut Koneen Säätiön tuki.