Skip to main content

Rubiini – Vaaralliset muistit

Walthéry & Mythic
Rubiini - Vaaralliset muistit
Zoom Teufel
ISBN 978-952-5754-60-5
48 s., nid. 210 x 297 mm, 4-v.
Svh 13,95 €
Ilmestynyt 1/2018

Nykyhetken Chicagossa rikoksia ratkova, siviilipukuinen poliisietsivä Rubiini on hehkeä, aloitekykyinen ja tarpeen tullen kovaotteinen kyttä. Lentoemäntä Natashan seikkailuista tunnettu sarjakuvapiirtäjä François Walthéry loi hahmon yhdessä käsikirjoittaja Mythicin (Jean-Claude Smit-le-Bénédicte) kanssa, joka oli jo kirjoittanut yhden albumin pitkän Natasha-sarjan loppupuolella.

Egmont julkaisi vuosina 1995-2003 viisi Rubiini-albumia, jotka alkoivat alkuperäisen sarjan kolmannesta opuksesta. Zoom Teufelin ensimmäinen julkaisu on myös Rubiinin ensiesiintyminen Vaaralliset muistit, joka kertoo punatukkaisen sankarittaren Jay-veljen vaarallisista tietokonehakkeroinneista. Väärille sivuille tunkeutuminen sohaisee rikollisten verkkojuonittelujen ampiaispesään, ja Rubiini joutuu suojelemaan veljeään häikäilemättömien konnien tappoaikeilta.

Tietokonetekniikka ja -rikollisuus ovat 1990-luvun puolivälistä jo kehittyneet suurin harppauksin, joten Vaaralliset muistit on juoniteemoiltaan jo viehättävästi vanhentunut. Some-buumi tekee tuloaan vasta myöhemmin, joten poliisitarina on käänteiltään vielä perinteistä rikostutkintaa, jota herkästi laukeavat aseet, nopeasti kiihtyvät autot ja epäilyttävät FBI-miehet terästävät. Natashan seikkailuja kovaotteisempi kerronta tietää tylympiä käänteitä sekä äkkiväärempiä kurveja niin Chicagon katujen toimintarallissa kuin päähenkilön olemuksessakin.

Alkuteos: Rubine 1 - Les mémoires troubles (1993)
Kääntäjä: Anssi Rauhala